News item detail

Nieuwsbericht juli 2019   (2019-07-18)

beste DoubleTrouble-leden,

het huidig seizoen loopt op zijn eind, het officieel nieuwe seizoen begint op 1 augustus. Normaal gezien blijven wij gewoon doorspelen in augustus, dit jaar is dit echter vanwege allerlei omstandigheden nog niet 100% zeker. Hou dus zeker onze speelkalender in de gaten !

Een nieuw seizoen wil ook zeggen dat jullie lidmaatschap moet vernieuwd worden, althans als jullie willen blijven spelen bij ons. Daarom willen we jullie vragen om vóór 1 september het lidgeld voor het nieuwe seizoen te storten. Dit kan op onze rekening (BE35 7506 5821 0537 / BIC AXABBE22 op naam van Lindsay Peers). Het bedrag blijft exact hetzelfde als vorig jaar: 35€ voor Volvo-werknemers, 40€ voor familieleden van Volvo- werknemers, en 50€ voor externen. Hiervoor krijg je een heel jaar sport en plezier, op en naast het terrein :-)

Naar aanleiding van een aantal zaken die de afgelopen weken gebeurd zijn, willen we enkele puntjes herhalen die voor ons als bestuur belangrijk zijn, en die er volgens ons voor zorgen dat al onze clubleden in een leuke sfeer van deze sport kan genieten.

  • hou het sportief 1 => we zijn een recreantenclub, dat wil zeggen dat we voor ons "plezier" spelen. Ga geen eindeloze discussie aan over een shuttle die net wél of niet buiten was. De persoon het dichtst bij de pluim kan dit meestal het best beoordelen. Kom je niet overeen, herspeel het punt dan.
  • hou het sportief 2 => hou rekening met je tegenstander(s). Speel je als heren dubbel team tegen een dames dubbel team, dan hoef je niet per se je hardste smashes boven te halen om te tonen dat je de sterkste bent. Iedereen is ooit als beginner begonnen, en dan is het niet leuk als je continu pluimen voorbij ziet zoeven, of er eentje op je voorhoofd krijgt. Pas je dus een beetje aan de tegenstander aan zodat beide partijen plezier beleven aan de partij. En vind je van jezelf dat je de beste v/d club bent, doe dan gerust mee aan de vele recreantentoernooien die het hele jaar door georganiseerd worden. Daar mag je voluit gaan en jezelf bewijzen !
  • spelen naargelang aanwezigen 1 => als er 20 spelers zijn, is het onvermijdelijk dat er al 's iemand op de bank moet zitten wachten. In dat geval gaan we slechts 1 setje spelen om daarna de wachtenden te laten spelen. Ook gaan we op dat moment geen single-matchen spelen. Enkel als er genoeg pleintjes vrij zijn is dit 'n mogelijkheid.
  • spelen naargelang aanwezigen 2 => er zijn ook mensen die af en toe 's willen uitblazen en eventjes rustig op de bank zitten. Of gewoon 'n "klapke doen" met iemand die ze mogelijks slechts 1 keer per maand zien. Dat is hun goed recht, dus probeer niemand te verplichten om te spelen.
  • gedrag => is het je avond niet, gaat alles tegen, wil iemand die op de bank zit niet spelen (zie vorig puntje), uit je ongenoegen dan niet op een luidruchtige manier. Probeer je frustraties binnen te houden. Je loopt het risico dat bepaalde personen niet meer met je willen spelen vanwege je continue slecht humeur L
  • enkel DT-leden spelen tussen 18u-20u => onze club reserveert terreintjes voor een gans jaar, het zijn dus enkel DT-leden die dan spelen, of potentiële leden die bij ons eens willen "proberen". Dat laatste kan trouwens enkel als iemand v/h bestuur hiervan op de hoogte (en liefst ook aanwezig) is. Dit heeft o.a. te maken met verzekering. Als er dus niet-leden komen vragen of ze op 1 van onze terreinen mogen spelen, of dit gewoon doen zonder te vragen, haal er dan iemand v/h bestuur bij. Wij zullen die personen aanspreken en de situatie op een normale manier proberen oplossen.
  • kledij => badminton is een sport, wat wil zeggen dat er sportschoenen en sportieve kledij gedragen wordt. We hebben al 's mensen op blote voeten gezien, en ook iemand met 'n jeansbroek. Dat valt beide niet onder "sporttenue" en kunnen wij (+ sportdienst Gent) dus ook niet toelaten.

We gaan dit vooralsnog niet officieel publiceren op onze site, omdat wij vinden dat dit vanzelfsprekend zou moeten zijn voor iedereen in onze club. We zijn ooit gestart omdat we met vrienden af en toe 'n pluimpje wilden slaan, en dat aspect willen we zeker en vast behouden. Maar het is voor ons wel een begin van een "Code of Conduct", een soort handleiding hoe wij graag willen dat het er in "onze" club aan toegaat.

Sportieve groeten !

het voltallig DoubleTrouble-bestuur

Back to overview